Jačanje saradnje i bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom

Bez autora
Oct 22 2024

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem o unapređenju saradnje.

Premijer je istakao da Srbija ima sa Crnom Gorom dobre ekonomske odnose i razmenu dobara i usluga, pri čemu je izrazio spremnost da radi na unapređenju odnosa između dve bratske i prijateljske države.

Vučević je rekao da je Crna Gora država koja kroz istoriju nije imala nikog bližeg od Srbije, da su iza nas godine veštački kreiranih podela, a ispred nas dani novog poglavlja u odnosima dveju zemalja.

On je ukazao na to da je popis stanovništva u Crnoj Gori unutrašnja stvar te zemlje, ali da je važno istaći kako su Srbi sačuvali svoj nacionalni identitet, dodavši da je ponosan na srpski narod u toj državi.

Predsednik Vlade je naglasio da će Srbija uvek insistirati na poštovanju prava srpskog naroda u skladu sa evropskim standardima, kao što to radi i u komunikaciji sa drugim državama.

Vučević je izrazio nadu da će uskoro u Beogradu videti ambasadora Crne Gore, što će pospešiti kvalitetnije odnose i saradnju.

Sagovornici su se saglasili o važnosti velikih infrastrukturnih projekata, poput završetka auto-puta i rekonstrukcije pruge Beograd–Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar.

Mandić je ocenio da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom, naglasivši da dve tako bliske države treba da uspostavljaju modele saradnje koji će biti u interesu građana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik